Preşedintele Băncii Mondiale se va retrage din funcţie la sfârşitul lui iunie

Postat la 16 februarie 2012 7 afişări

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, intenţionează să se retragă din funcţie la la încheierea mandatului său, la sfârşitul lunii iunie, iar anunţul provoacă deja întrebarea dacă Statele Unite vor insista să păstreze postul care în mod tradiţional revine unui american.

"Este timpul să merg mai departe, să urmez o nouă direcţie", a afirmat Zoellick într-un comunicat. În ultimele câteva luni au circulat speculaţii privind succesorul lui Zoellick, printre posibilii candidaţi fiind menţionaţi secretarul de stat Hillary Clinton şi un fost consilier de la Casa Albă, Larry Summers. Zoellick, de orientare republicană, ar fi un posibil candidat puternic la un post important în administraţia Statelor Unite, în eventualitatea în care candidatul Partidului Republican va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-bancii-mondiale-se-va-retrage-din-functie-la-sfarsitul-lui-iunie-9239122
9239122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.