Presa britanică: Sute de mii de moldoveni se pregătesc să migreze în Marea Britanie cu paşapoarte româneşti

Postat la 17 martie 2013 11 afişări

Sute de mii de moldoveni obţin paşapoarte UE în România, iar peste 300.000 se pregătesc să migreze în Marea Britanie prin "uşa din spate", exploatând această "portiţă" de acces a dublei cetăţenii moldoveano-române spre spaţiul comunitar, relatează Sunday Express în ediţia electronică de duminică.

Presa britanică: Sute de mii de moldoveni se pregătesc să migreze în Marea Britanie cu paşapoarte româneşti

 Potrivit publicaţiei Sunday Express, "tot ceea ce au de făcut moldovenii pentru a obţine un paşaport UE este să prezinte documente care să arate că sunt originari din România", un stat membru UE care a deschis recent două noi consulate la Bălţi şi Cahul, pentru a face faţă cererii tot mai mari. Numărul acestora nu a fost inclus în estimările cu privire la românii şi bulgarii ce intenţionează să migreze, la rândul lor, în Marea Britanie, notează publicaţia.

Mulţi dintre potenţialii imigranţi au cazier pentru infracţiuni grave privind prostituţia şi traficul de fiinţe umane, scrie publicaţia, adăugând că investigaţii Sunday Express relevă că eforturi ale Agenţiei britanice de Frontieră de "stopare a unui val de criminali şi violatori" sunt "inadecvate".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presa-britanica-sute-de-mii-de-moldoveni-se-pregatesc-sa-migreze-in-marea-britanie-cu-pasapoarte-romanesti-10672355
10672355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.