Premiul Nobel pentru economie pe 2011: Americanii Thomas Sargent şi Christopher Sims

Postat la 10 octombrie 2011 43 afişări

Economiştii americani Thomas Sargent şi Christopher Sims au câştigat luni premiul Nobel pentru economie pentru progresul înregistrat în cercetarea relaţiilor dintre măsurile de politică economică şi impactul lor asupra economiei reale, potrivit Mediafax.

Academia Regală pentru Ştiinţe din Suedia a arătat că premiul de 10 milioane de coroane suedeze (1,5 milioane de dolari) recunoaşte contribuţia "empirică" a celor doi la "cercetarea cauză-efect în macroeconomie". Premiul, denumit oficial Premiul Sveriges Riksbank în Ştiinţe Economice în Memoria lui Afred Nobel, a fost acordat pentru prima dată în 1968, mai scrie sursa citată.

Premiul consta în 10 milioane de coroane, o medalie de aur şi o diplomă va fi acordat laureaţilor la o ceremonie care va avea la Stockholm pe 10 decembrie, la aniversarea morţii lui Alfred Nobel, potrivit Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiul-nobel-pentru-economie-pe-2011-americanii-thomas-sargent-si-christopher-sims-8852705
8852705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.