Premierul Viorica Dăncilă a decis să îl demită pe consilierul economic Remus Borza

Postat la 08 iunie 2019 450 afişări

Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari şi de ministere , au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a decis să îl demită pe consilierul economic Remus Borza

Sursele citate au precizat că Viorica Dăncilă a luat decizia ca urmare a ieşirilor publice ale consilierului său economic, Remus Borza.

Acesta a avansat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanţe care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi oug 19/2019.

În context, Borza a vorbit şi de o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.

Remis Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economic al premierului în această săptămână.

Sursa: mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.