Premierul ungar pierde majoritatea de două treimi în Parlament

Autor: Iuliana Enache Postat la 23 februarie 2015 101 afişări

Alianţa guvernamentală condusă de premierului ungar Viktor Orban a pierdut duminică majoritatea de două treimi în Parlament, după o înfrângere electorală în oraşul Veszprem, în vestul Ungariei, în faţa unui candidat independent susţinut de partidele de stânga, relatează MTI.

Candidatul independent Zoltan Kesz a câştigat alegerile de duminică din Veszprem, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a peste 90 la sută din voturi. Potrivit Biroului Electoral Naţional, acesta a obţinut 43,14 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său din partea alianţei guvernamentale Fidesz-KDNP, Lajos Nemedi, a obţinut 33,4 la sută din voturi.

Candidatul Andrea Varga-Damm, susţinut de partidul radical naţionalist Jobbik a obţinut 13,86 la sută din voturi.

Alegerile au fost organizate pentru ocuparea postului de parlamentar lăsat liber de Tibor Navracsics, din partea Fidesz, care a devenit comisar european în octombrie 2014.

Victoria lui Kesz înseamnă că alianţa dintre Fidesz şi creştin-democraţi (KDNP) nu va mai avea o majoritate calificată în Parlament chiar dacă partidele guvernamentale îşi vor păstra mandatul la alegerile din Tapolca din 12 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
FIDESZ,
ALEGERI
/actualitate/premierul-ungar-pierde-majoritatea-de-doua-treimi-in-parlament-13873962
13873962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.