Premierul Spaniei declară razboi membrilor BCE care refuză să susţină statele cu probleme financiare

Autor: George Toader Postat la 13 iunie 2012 13 afişări

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a declarat, miercuri, că se va lupta cu membrii conducerii Băncii Centrale Europene (BCE) care refuză să ajute, prin achiziţii de obligaţiuni, ţările din zona euro aflate în dificultate pe pieţele finaciare.

Rajoy a publicat o scrisoare adresată liderilor europeni în care cere ca BCE să cumpere obligaţiuni ale statelor de la periferia zonei euro, afectate puternic de criza datoriilor suverane, transmite Bloomberg.

"Asta este lupta pe care trebuie să o purtăm în Europa. Eu duc această luptă", a afirmat premierul Spaniei.

Premierul Italiei, Mario Monti, a avertizat, de asemenea, într-un discurs în parlamentul de la Roma că Europa se confruntă cu un moment "crucial".

Liderii celor mai mari două economii din Europa de Sud au trecut la ofensivă după ce randamentele obligaţiunilor au crescut puternic, urmând anunţului de la sfârşitul săptămânii trecute că băncile din Spania vor primi un ajutor de până la 100 de miliarde de euro, chair dacă scopul planului a fost de a calma temerile legate de finanţele ţării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Premier,
Spania,
Mariano Rajoy
/actualitate/premierul-spaniei-declara-razboi-membrilor-bce-care-refuza-sa-sustina-statele-cu-probleme-financiare-9743807
9743807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.