Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ: România este un susţinător consecvent şi dezinteresat al Chişinăului

Autor: Departamentul Politic Postat la 22 septembrie 2015 55 afişări

Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova, a declarat marţi, la debutul şedinţei comune a guvernelor român şi moldovean care se desfăşoară la Neptun, că "o apropiere de România este o apropiere de Europa", acesta fiind crezul politic după care se ghidează.

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a invocat partenariatul strategic între România şi Republica Moldova, precizând că principalul obiectiv este integrarea europeană, iar "o apropiere de România este o apropiere de Europa".

Premierul moldovean a mai spus că "România este un susţinător consecvent şi dezinteresat" al parcursului european al Republicii Moldova, iar Chişinăul este "profund recunoscător" pentru toate proiectele susţinute de partea română.

Guvernele României şi Republicii Moldova s-au reunit marţi în şedinţă comună, în staţiunea Neptun, şedinţa fiind condusă de prim-ministrul Victor Ponta şi prim-ministrul moldovean Valeriu Streleţ.

Reuniunea celor două guverne a fost decisă cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta la Chişinău, în 27 august, când au fost stabilite priorităţile pentru agenda bilaterală în următoarele luni şi a fost semnat cel de-al 4-lea Protocol Adiţional la Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
MOLDOVA,
/actualitate/premierul-republicii-moldova-valeriu-strelet-romania-este-un-sustinator-consecvent-si-dezinteresat-al-chisinaului-14736274
14736274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.