Premierul Poloniei: UE trebuie să-şi schimbe urgent direcţia după alegerile din luna mai

Postat la 03 mai 2019 48 afişări

Uniunea Europeană este blocată într-un cerc vicios, iar pentru a ieşi din această criză UE trebuie să-şi schimbe urgent direcţia după alegerile pentru Parlamentului European din luna mai, scrie premierul polonez Mateusz Morawiecki înt-un articol publicat pe site-ul Politico.eu.

Premierul Poloniei: UE trebuie să-şi schimbe urgent direcţia după alegerile din luna mai

"Am trecut prin multe crize în trecut, însă situaţia în care ne aflăm astăzi este cea mai gravă: Brexitul, valurile ulterioare de migraţie, terorismul, încetinirea economică, datoria publică în multe state membre - toate acestea au ridicat îndoieli serioase asupra viitorului proiectului european în rândul cetăţenilor săi", notează premierul polonez.

După părerea sa, răspunsul Bruxellesului la aceste crize a fost acela de a centraliza puterea, de a uita de democraţie, de transparenţă şi de responsabilitate şi de a ignora suveranitatea naţională, aceasta fiind o abordare profund greşită.

El apreciază că UE trebuie să se reinventeze pentru a le oferi speranţe noi, iar dacă blocul comunitar nu va acţiona, alegătorii europeni vor fi din ce în ce mai dezamăgiţi.

Morawiecki consideră că cel mai important lucru ar fi că UE trebuie să se întoarcă la rădăcini ca o uniune a naţiunilor puternice, egale şi libere, iar europenii au nevoie de o UE sensibilă din punct de vedere social; ambiţioasă şi inovatoare; fermă faţă de monopoluri şi de protecţionism; şi sigură.

Premierul polonez propune un plan în cinci puncte pentru viitorul Uniunii Europene respectiv ccombaterea inegalităţilor, sporirea inovaţiei, combaterea monopolurilor şi a protecţionismului, sporirea cheltuielilor pentru apărare şi protejarea frontierelor şi democraţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
polonia,
premier,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.