Premierul polonez: UE este pe marginea prăpastiei. Avem de ales între calea comunitară sau cea a egoismelor naţionale

Postat la 15 decembrie 2011 4 afişări

Uniunea Europeană (UE) se află pe "marginea prăpastiei", a apreciat miercuri premierul polonez Donald Tusk în faţa deputaţilor europeni reuniţi la Strasbourg, cărora le-a prezentat un bilanţ al summitului consacrat salvării zonei euro.

"Nu pot să spun că Europa este mai unită şi nu pot să spun că am depăşit această criză", a declarat Tusk. "Suntem pe marginea prăpastiei", a avertizat acesta. În opinia sa, UE are de ales între "calea comunitară sau cea a egoismelor naţionale". La finalul summitului european de la 8 şi 9 decembrie, liderii UE, cu excepţia Marii Britanii, au fost de acord să creeze un nou pact de "uniune de stabilitate bugetară" care să consolideze disciplina în zona euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
donald tusk,
zona euro,
riscuri,
financiar
/actualitate/premierul-polonez-ue-este-pe-marginea-prapastiei-avem-de-ales-intre-calea-comunitara-sau-cea-a-egoismelor-nationale-9060103
9060103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.