Premierul italian Matteo Renzi a anunţat noi măsuri de combatere a corupţiei

Autor: Gaidau Ion Postat la 13 decembrie 2014 45 afişări

Şeful Guvernului italian, Matteo Renzi, a anunţat vineri seară noi măsuri pentru a lupta împotriva corupţiei, după dezvăluirea existenţei unei vaste reţele mafiote la Roma implicând oameni politici de toate culorile.

La finalul unei şedinţe de guvern extraordinare, Matteo Renzi a anunţat, în cursul unei conferinţe de presă, că pedeapsa minimă pentru corupţie se va majora de la patru la şase ani de închisoare şi că vor fi depuse eforturi pentru recuperarea sumelor primite în mod necuvenit.

Această măsură va fi propusă într-o viitoare iniţiativă legislativă pentru care şeful Guvernului italian s-a arătat dispus să ceară votul de încredere al Parlamentului.

În plus, această lege va urmări să evite ca negocierea pedepsei să le permită corupţilor să scape de închisoare şi să restituie doar o parte din sumele dobândite în mod necuvenit.

"Corupţii vor plăti tot, până la ultimul cent şi până la sfârşitul ultimei zile" de închisoare, a insistat Renzi, repetându-şi indignarea că, din cele aproape 50.000 de persoane aflate în penitenciarele din Italia, doar 257 au fost condamnate pentru corupţie.

Guvernul doreşte să faciliteze astfel măsurile de confiscare a bunurilor, permiţând să se confişte ce a fost transmis deja moştenitorilor, precum şi prelungirea termenului de prescripţie - care în Italia nu este suspendată în cursul unei proceduri judiciare - pentru a încuraja apărarea să nu mai tragă de timp.

"Este o mare provocare pentru ţara noastră", a declarat Renzi.

La Roma, peste o sută de antreprenori şi oficiali politici, printre care fostul primar Gianni Alemanno (de dreapta, 2008-2013), sunt vizaţi de o anchetă dezvăluită săptămâna trecută odată cu arestarea a aproximativ 40 de persoane, inclusiv presupusul şef al reţelei, Massimo Carminati, provenit dintr-un grupuscul de extrema dreaptă.

Reţeaua este suspectată că a instaurat un vast sistem de corupţie pentru a falsifica numeroase licitaţii şi a beneficia de fonduri publice ale municipalităţii destinate, spre exemplu, centrelor pentru refugiaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRALIA,
POLITICĂ,
CORUPŢIE
/actualitate/premierul-italian-matteo-renzi-a-anuntat-noi-masuri-de-combatere-a-coruptiei-13719227
13719227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.