Premierul israelian nu va participa la funeraliile lui Mandela din cauza costurilor mari ale călătoriei

Postat la 09 decembrie 2013 35 afişări

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis să renunţe la participarea la funeraliile lui Nelson Mandela din cauza costului călătoriei în Africa de Sud, a anunţat presa israeliană duminică seara.

Premierul israelian nu va participa la funeraliile lui Mandela din cauza costurilor mari ale călătoriei

 Netanyahu a notificat autorităţile sud-africane în legătură cu prezenţa sa dar el şi-a anulat vizita în ultimul moment din cauza costurilor, respectiv cel puţin şapte milioane de shekeli (1,45 de milioane de euro) pentru transportul şi securitatea sa la faţa locului, precizează postul de radio public şi cotidianul Haaretz.

Costurile de închiriere a unui avion privat al companiei naţionale El Al reprezintă ele singure 2,8 milioane de shekeli (aproximativ 600.000 de euro), potrivit Haaretz. Transportul materialului şi al personalului de securitate la bordul unui avion al forţelor aeriene costă 3,2 milioane de shekeli (666.000 de euro), fără a mai pune la socoteală alte cheltuieli.

Premierul israelian a fost recent supus criticilor presei, care a dezvăluit cum contribuabilii au plătit aproape 700.000 de euro pentru finanţarea, anul trecut, a întreţinerii celor trei reşedinţe ale sale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-israelian-nu-va-participa-la-funeraliile-lui-mandela-din-cauza-costurilor-mari-ale-calatoriei-11749360
11749360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.