Dalai Lama nu va participa la funeraliile lui Nelson Mandela

Postat la 09 decembrie 2013 39 afişări

Dalai Lama, căruia i-a fost refuzată de două ori viza pentru Africa de Sud în ultimii ani, nu va participa la funeraliile lui Nelson Mandela, amândoi laureaţi ai premiului Nobel, a declarat purtătorul său de cuvânt duminică.

Dalai Lama nu va participa la funeraliile lui Nelson Mandela

 "Nu există planuri de a merge acolo", a declarat pentru AFP Tenzin Takhla de la Dharamsala (nordul Indiei), unde locuieşte liderul spiritual tibetan aflat în exil, fără a da explicaţii.

Dalai Lama nu a primit în 2009 viza pentru participarea sa la o conferinţă de pace la Johannesburg.

Liderul spiritual tibetan a fost invitat de Nelson Mandela şi FW De Klerk, ambii foşti preşedinţi sud-africani şi de arhiepiscopul african şi laureat al premiului Nobel pentru Pace Desmond Tutu, pentru a vorbi în cadrul unei conferinţe organizată de liga naţională de fotbal pe tema păcii, armoniei şi rolului fotbalului în lume.

Cea de-a doua viză i-a fost refuzată în octombrie 2011 pentru aniversarea vârstei de 80 de ani a lui Desmond Tutu, al erou al luptei anti-apartheid, în oraşul Cap.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dalai-lama-nu-va-participa-la-funeraliile-lui-nelson-mandela-11749349
11749349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.