Premierul explică de ce anul acesta nu se dau vouchere de vacanţă

Autor: Laura Buciu Postat la 10 februarie 2021 303 afişări

Voucherele emise în 2019 şi în 2020 nu au fost folosite, spune premierul Florin Cîţu, şi s-a decis prelungirea lor, explicând motivul pentru care bugetarii nu mai primesc anul acesta tichete de vacanţă.

Premierul explică de ce anul acesta nu se dau vouchere de vacanţă

După şedinţa de Guvern, premierul Florin Cîţu a explicat de ce nu se emit anul acesta vouchere de vacanţă.

„În România astăzi au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă care nu au fost folosite, pentru că ştiţi foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanţă, pe de altă parte (...) am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget”, a explicat Cîţu.

Fostul ministru al Turismului din guvernarea PSD, Bogdan Trif, l-a criticat pe premierul Florin Cîţu, pe tema neacordării voucherelor de vacanţă. Acesta a mai spus şi că, din discuţiile cu funcţionari din Guvern, a aflat că pregăteşte şi majorarea cotei de TVA pentru turism.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voucher,
vacanţă,
cîţu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.