Premierul Chinei a vizitat sediul Huawei Technologies din România

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2013 313 afişări

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat sediul Huawei Technologies din România şi a testat o parte din soluţiile tehnologice pe care compania le oferă pe piaţa locală. Aflat pentru prima oară în România, Primul Ministru chinez a făcut un tur al sediului Huawei din Bucureşti, unde a discutat cu reprezentanţii companiei şi a interacţionat cu cele mai noi tehnologii din domeniul IT&C.

„A fost o onoare pentru noi să primim vizita Premierului Li Keqiang şi să avem ocazia de a prezenta delegaţiei chineze cele mai noi tehnologii din domeniul telecomunicaţiilor, IT şi al telefoanelor mobile inteligente, pe care le oferim clienţilor noştri, companii şi utilizatori finali, din România. În plus, semnarea Memorandumului cu Guvernul României ne face să fim încrezători că proiectele sustenabile din domeniul tehnologiei şi al educaţiei, pe care dorim să le derulăm pe plan local, se vor concretiza în viitorul apropiat.”, a declarat Vlad Doicaru, director pentru conturi integrate în cadrul companiei.

Huawei Technologies România este singura companie din domeniul IT&C pe care premierul chinez a vizitat-o în timpul şederii sale în ţara noastră. Primul Ministru chinez Li Keqiang a testat inovaţiile tehnologice puse la dispoziţie de Huawei, participând astfel la o discuţie cu angajaţii a nouă sedii Huawei Technologies din Europa Centrală şi de Est prin intermediul sistemului panoramic de videoconferinţă utilizat în cadrul sediului din Bucureşti.  

Primul ministru chinez, Li Keqiang, a vizitat România timp de patru zile cu ocazia Forumului Româno Chinez, timp în care a avut întrevederi cu oficialii români privind legăturile economice si comerciale dintre cele două ţări. Ca urmare a acestui eveniment au fost semnate acorduri cu companii chineze care activează pe piaţa românească, printre care şi Huawei Technologies România. Compania îşi propune să deruleze cu sprijinul Guvernului României proiecte atât în domeniul educaţiei cât şi în cel al cercetării.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-chinei-a-vizitat-sediul-huawei-technologies-din-romania-11732515
11732515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.