Premierul Australiei, Tony Abbott, va demisiona după ce a pierdut şefia partidului de guvernământ

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 septembrie 2015 66 afişări

Australia va avea un nou prim-ministru după ce Tony Abbott a pierdut funcţia de lider al Partidului Liberal în faţa colegului Malcolm Turnbull, informează BBC News online.

Premierul Tony Abbott, a cărui popularitate este în scădere, a primit 44 de voturi, iar Malcolm Turnbull, 54.

În acest context, Tony Abbott a pierdut conducerea Partidului Liberal şi va trebui să demisioneze din funcţia de prim-ministru.

Julie Bishop rămâne vicepreşedinte al Partidului Liberal australian.

Luni dimineaţă, înaintea alegerilor interne, Turnbull afirma că, dacă Abbott ar rămâne lider al partidului, coaliţia guvernamentală ar pierde alegerile parlamentare.

"Este destul de clar că actualul Guvern nu are succes în aplicarea politicilor economice de care avem nevoie; Australia are nevoie de un nou stil de guvernare", a declarat Turnbull.

Malcolm Turnbull este ministru al Comunicaţiilor în actualul guvern condus de Tony Abbott.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRALIA,
PREMIER,
DEMISIE
/actualitate/premierul-australiei-tony-abbott-va-demisiona-dupa-ce-a-pierdut-sefia-partidului-de-guvernamant-14711900
14711900
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.