Pregătiţi-vă: Una dintre cele mai puternice multinaţionale investeşte masiv în România

Autor: Roxana Rosu Postat la 10 decembrie 2021 1843 afişări

Pregătiţi-vă: Una dintre cele mai puternice multinaţionale investeşte masiv în România

Continental România, cel mai mare producător de componente auto prezent pe piaţa locală, investeşte 8 milioane euro la Iaşi într-o nouă clădire, care include centrul de inginerie, laboratoare de testare şi o parcare supraterană.

Lucrările la noua construcţie au început deja şi vor fi finalizate în primăvara anului viitor.

Sediul de pe bd. Poitiers va extinde zona laboratoarelor de testare pentru produsele dezvoltate în Iaşi în departamentul Vehicle Dynamics.

Totodată, compania va construi o parcare supraterană cu o suprafaţă totală de 10.000 m2.

Noua clădire va avea două niveluri de testare şi patru niveluri de parcare supraterană.  Totodată, construcţia va dispune şi de un sistem de panouri solare care va asigura necesarul de apă caldă .  

„Chiar dacă am fost nevoiţi să ne adaptăm din mers noului normal, planurile noastre de investiţii merg mai departe. În 2020, am finalizat extinderea centrului de inginerie de pe bd. Poitiers, iar în toamna acestui an am pus piatra de temelie pentru o nouă zonă de testare a produselor noastre. Un motiv în plus pentru a mă mândri împreună cu toţi colegii mei din Continental Iaşi de realizările noastre din ultimii 15 ani“, explică Marian Petrescu, managerul locaţiei Continental din Iaşi.

Grupul german Continental deţine local şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. 

Grupul avea, la finalul anului 2020, peste 20.100 de angajaţi în sediile sale din România, fiind unul dintre cei mai mari angajatori locali. O treime dintre aceştia sunt ingineri şi informaticieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iasi,
testare,
parcare,
cladire,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.