Precizările NN după discuţiile legate de o eventuală naţionalizare a fondurilor de pensii

Autor: Ioana Matei Postat la 12 aprilie 2017 60 afişări

Ca urmare a reacţiilor apărute după trimiterea mesajului informativ de tip e-mail către participanţii la Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilonul II), NN a revenit cu câteva precizări, pe care le redăm integral:

Precizările NN după discuţiile legate de o eventuală naţionalizare a fondurilor de pensii

”- Conţinutul scrisorii trimise de NN Pensii către clienţii săi este unul exclusiv informativ şi acesta nu reprezintă un avertisment. Nevoia acestei informări a venit ca răspuns la solicitările de clarificare din partea clienţilor noştri provocate de discuţiile publice din ultima perioadă cu privire la viitorul sistemului de pensii.

- Această comunicare a venit în contextul în care NN transmite lunar peste 300.000 de mesaje electronice clienţilor săi, care conţin informaţii referitoare la situaţia contului lor individual de pensie de fiecare data când noi sume sunt adăugate, iar anual sunt trimise aproximativ 1,9 milioane de scrisori care analizează evoluţia nivelul anului anterior către adresa de corespondenţă a clienţilor.

- Apreciem faptul că, prin declaraţiile făcute, atât Ministerul de Finanţe, cât şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au avut un punct de vedere ferm cu privire la susţinerea sistemului de pensii administrate privat. Aceste declaraţii sunt îmbucurătoare, cu atât mai mult cu cât considerăm că aportul fondurilor de pensii private în susţinerea dezvoltării economiei naţionale poate creşte semnificativ

- Reconfirmăm angajamentul nostru de a-i servi pe cei peste 1,9 milioane de clienţi, ale căror economii pentru pensie le administrăm. De aceea, ne delimităm de orice contextualizare într-un spectru politic, oricare ar fi acesta, a mesajului transmis pe 11 aprilie clienţilor noştri.

- Menţionăm că vom continua să informăm publicul larg şi mai ales pe clienţii noştri prin mijloacele de comunicare pe care le avem la dispoziţie despre nevoia şi alternativele de economisire pentru pensie, contextul pieţelor pe care suntem prezenţi şi evoluţia propriilor economii administrate de noi.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.