Prăbuşirile se adâncesc la bursa românească: Banca Transilvania, minus 9%, BRD, minus 6%. Indicele principal al bursei, la minimul din 2016 încoace

Postat la 14 ianuarie 2019 87 afişări

Banca Transilvania (TLV) se prăbuşeşte cu 9% la bursă la minimul din 2016 încoace, în timp ce BRD se tranzacţionează în scădere cu 6,4%, potrivit datelor BVB aferente orei 16:00. Indicele principal BET înregistrează 6.966 puncte, cea mai scăzută valoarea din decembrie 2016 încoace.

Prăbuşirile se adâncesc la bursa românească: Banca Transilvania, minus 9%, BRD, minus 6%. Indicele principal al bursei, la minimul din 2016 încoace

Prăbuşirea vine ca urmare a faptului că Guvernul PSD intenţionează să taxeze trimestrial activele băncilor, şi nu anual, ceea ce erodează drastic profibailitatea nu doar a băncii de la Cluj, ci a întregului sistem bancar din România.

 

Taxa pe activele bancare se va calcula şi se va plăti trimestrial, ceea ce înseamnă că la cotaţia medie a Robor din ultimul trimestru al anului trecut, rata anuală a taxei se va situa la 1,2%, a afirmat pentru ZF Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dancilă. În aceste condiţii, băncile locale ar urma să plătească în contul taxei pe active circa 5 miliarde de lei în 2019, potrivit calculelor ZF.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
banca transilvania,
brd,
indice,
minim,
transilvania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.