Prăbuşirea „împăratului”: Arestarea lui Carlos Ghosn dezlănţuie resentimente în alianţa Renault-Nissan

Autor: Departamentul Economic Postat la 24 noiembrie 2018 99 afişări

Arestarea lui Carlos Ghosn şi demiterea sa din funcţia de preşedinte al companiei Nissan Motor, în urma acuzaţiilor de încălcare a legilor fiscale marchează una dintre cele mai abrupte căderi ale unui executiv de top.

Dar ancheta evidenţiază şi dimensiunea umană a lui Ghosn. S-a aflat că Nissan Motor i-a oferit lui Ghosn şase case, inclusiv locuinţe în Tokyo şi New York. Alte rapoarte media anunţau anterior că Ghosn a obţinut proprietăţi finanţate de companie în Beirut, Rio de Janeiro, Paris şi Amsterdam. Sora lui Ghosn a avut, de asemenea, un contract de consultant cu Nissan, lipsit de orice substanţă, pentru care a fost plătită cu aproximativ 100.000 de dolari pe an.

Ghosn a fost arestat la începutul săptămânii pentru presupuse nereguli financiare în raportarea veniturilor şi utilizarea abuzivă a fondurilor companiei. Procurorii au declarat că Ghosn ar putea avea venituri nedeclarate de până la 5 miliarde de yeni (44 milioane de dolari). Pe măsură ce mai multe detalii încep să apară, valoarea reală poate fi mai mare.

Consiliul de conducere al Nissan a votat în unanimitate demiterea lui Ghosn, dar grupul a promis că alianţa sa cu Renault SA nu se va schimba. Dar, înlăturând-ul pe Ghosn, partea japoneză a ales o cale mai agresivă decât partenerul lor francez, care a optat să numească doar un lider interimar pentru postul lui Ghosn şi a cerut celor de la Nissan să facă acelaşi lucru.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUTO,
RENAULT NISSAN,
GHOSN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.