Povestile socante ale miliardarilor blestemati continua

Autor: Ana Raduta Postat la 26 mai 2011 58 afişări

Huguette Clark, fiica miliardarului William A. Clark, a murit la varsta de 104 ani, lasand in urma sa o avere de 500 de milioane de dolari.

Pe cand era tanara, mostenitoarea imperiului minier pus pe picioare de familia Clark, locuia in cel mai mare apartament de pe Fifth Avenue, din New York.. Ultimii 20 de ani i-a petrecut insa intre peretii saloanelor din spaitalele new-yorkeze. Huguette Clark a fost proprietara unor conace luxoase si uriase din California si Connecticut, pe care le-a parasit si in care nu a mai locuit nimeni de peste 50 de ani, potrivit cotidianului britanic The Daily Mail.

Mostenitoarea s-a nascut la Paris, in anul 1906, fiind cel mai mic copil al senatorului Statelor Unite ale Americii William Andrews Clark, cunoscut ca unul dintre "regii cuprului". La inceputul anilor 1900, era al doilea cel mai bogat om din America, dupa John D. Rockefeller.

Miliardarul a socat la acea vreme lumea politica si financiara americana, dupa ce, la varsta de 62 de ani, a anuntat ca se casatorise cu doi ani in urma cu o tanara de numai 23 de ani, cu care avea deja un copil de doi ani.

Faptul ca a stat atat de mult timp ascunsa de ochii lumii si ai presei a constituit un motiv in plus pentru ca Huguette Clark sa devina un subiect de presa extrem de interesant. Ultima fotografie cu aceasta a fost facuta in urma cu mai bine de 80 de ani, iar de atunci doar apropiatii au mai aviut ocazia sa o vada.

S-a casatorit in anul 1928, la varsta de 22 de ani, cu William Gower, un student la Drept si unul dintre angajatii familiei Clark. Casatoria a fost una de scurta durata, care s-a destramat in mai putind e doi ani, iar cuplul nu a avut copii.

Cand tatal lui Huguette, sentaorul Clark, a murit, averea sa a fost impartita in mod egal copiilor sai din cele doua casnicii. Cand tanara a implinit 21 de ani, a putut intra in posesia bucatii sale de avere - 300 de milioane de dolari, suma care astazi ar reprezenta circa 3,6 miliarde de dolari.

Aceasta a incredintat banii avocatului sau, Wallace Bock, care acum este supus unor investigatii, intrucat este suspectat ca ar fi izolat-o pe mostenitoare de familia si prietenii sai si ar fi gestionat arbitrar averea acesteia. Alaturi de Bock este cercetat si contabilul lui Huguette Clark, Irving Kamsler.

Inca de anul trecut, din septembrie, nepotii batranei milionare au solicitat unei curti judecatoresti din Manhattan sa numeasca un tutore care sa supravegheze averea acesteia. De asemenea, cei doi au mai cerut curtii sa le interzica lui William Bock si Irving Kamsler sa o vada sau sa o reprezinte pe matusa lor.

Huguette nu a fost niciodata adepta unui stil de viata auster si calculat. Ori de cate ori vedea ceva ce ii atragea atentia, cumpara, indiferent de pret. Potrivit The New York Post, aceasta a cumparat la un moment dat, dintr-o licitatie, o papusa pentru care a platit 10.000 de dolari si pe care i-a daruti-o nepoatei lui William Bock. Ulterior, i-a mai dat acestuia inca 1,5 milioane de dolari, pentru a construi un buncar in Israel, acolo unde locuiau fiica avocatului si familia ei.

Desi si-a petrecut ultimii 20 de ani in spitale, Huguette Clark se afla intr-o stare fizica relativ buna, si doar in ultimii ani incepuse sa aiba probleme cu vederea, auzul, iar uneori era deosebit de slabita pentru ca refuza sa manance.

Tot acest timp si l-a petrecut fiind singura aproape in permanenta. Spre exemplu, unul dintre avocatii sai a reprezentat-o timp de 20 de ani fara sa o fi vazut macar o data fata in fata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestile-socante-ale-miliardarilor-blestemati-continua-8287665
8287665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.