Povestea tinerilor care au renunţat complet la civilizaţie şi au ales să se mute pe o insulă pustie de unde să o ia de la zero

Autor: Ioana Matei Postat la 06 martie 2020 1535 afişări

Povestea tinerilor care au renunţat complet la civilizaţie şi au ales să se mute pe o insulă pustie de unde să o ia de la zero

Un tânăr cuplu a dezvăluit modul în care a reuşit să îşi trăiască deja visurile de pensionare cu 30 de ani mai devreme – prin renunţarea la locurile lor de muncă şi prin mutarea pe o insulă grecească idilică – unde pot trăi cu 5.000 de lire sterline anual, potrivit unui articol publicat de Daily Mail. 

Steph, în vârstă de 30 de ani şi Matt Trott, în vârstă de 34 de ani, din Burgess Hill, Sussex, au decis să renunţe la job-urile lor de plimbător profesionist de câini în august 2018 pentru a se muta în micul sat Houmeri din Rethmino, Creta (Grecia). 

Perechea trăia cu părinţii lui Steph; încercau să strângă astfel bani pentru avansul necesar achiziţiei unei proprietăţi din Regatul Unit. 

Au decis însă că nu au nimic de pierdut dacă se mută pe insula grecească, iar acum au o viaţă de basm.

Cuplul a cheltuit 50.000 de lire sterline din economiile lor de 75.000 de lire sterline pentru a-şi cumpăra o casă în satul grecesc – o vilă înconjurată de măslini.

Au cumpărat chiar şi o cabană mică pe care plănuiesc să o renoveze şi să o închirieze în regim de Airbnb anul viitor. 

„Nu ne putem permite viaţa pe care dorim să o trăim în Regatul Unit – venind mai cu seamă din Sussex, unde valoarea proprietăţilor era supraestimată. Singurul nostru scop a fost să creăm o viaţă în care să trebuiască să muncim mai puţin – acum, că nu avem o ipotecă, nu trebuie să muncim nici măcar pe aproape de cât munceam în Regatul Unit”, a spus Steph. 

Cuplul lucrează acum doar pe perioada verii: Steph este angajată într-un hotel part-time, iar Matt, care lucrează ca asistent pentru animele, călătoreşte înapoi în Regatul Unit pentru o perioadă de şase săptămâni.

Chiar dacă salariile lor din Regatul Unit erau de aproximativ 20.000 de lire sterline anual, perechea susţine că acest stil de viaţă costă doar 5.000 de lire sterline anual. 

„Suntem foarte frugali, nu avem ipoteci, ieşim cât se poate de puţin, suntem vegetarieni. Încercăm să facem totul pentru a reduce impactul pe care îl avem asupra pământului.”

„Vrem să renunţăm la chimicale aşa că am început să îmi fac propriile produse de înfrumuseţare. Încercăm să reducem şi cantitatea de plastic pe care o folosim – astfel că avem obiecte refolosibile.”Cuplul spune că mutarea în Creta a fost cea mai bună decizie pe care ar fi putut să o facă şi nu plănuiesc să se întoarcă în Regatul Unit prea curând.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.