Povestea tinerei care a reuşit în mai puţin de două zile ce alţii nu reuşesc o viaţă întreagă

Postat la 23 aprilie 2019 1666 afişări

Povestea tinerei care a reuşit în mai puţin de două zile ce alţii nu reuşesc o viaţă întreagă

La 27 de ani şi după o bună perioadă de timp petrecută în corporaţii, Payal Kardakia şi-a propus să găsească, în mai puţin de două săptămâni, o idee de afaceri cu care să intre în lumea antreprenoriatului.

 

Era anul 2010, iar Kadakia lucra pentru Warner Music Group, în New York. Nu i-a luat două săptămâni, ci doar 36 de ore: un website care să permită rezervarea online a unor clase de balet şi fitness.

 

Ideea i-a venit în timp ce încerca să realizeze o programare online la un curs de balet, dar niciuna dintre platformele disponibile online nu permitea rezervarea propriu-zisă şi nici nu oferea prea multe informaţii. "Am vizitat şase siteuri diferite şi nu m-am lămurit dacă ceea ce ofereau mi se potrivea", a povestit tânăra celor de la BBC. "Trecuse mai bine de o oră şi eu tot nu rezervasem nimic."

 

Modelul de business era bazat pe comisioane pe care Payal Kardakia le încasa de la sălile respective.

 

În ianuarie 2011, ea a lansat prima versiune a siteului ClassPass. Astăzi, afacerea este estimată la o valoare de 470 de milioane de dolari; ClassPass funcţionează în Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Australia.

 

Prin siteul ClassPass au fost rezervate, de-a lungul celor 8 ani de activitate, peste 60 de milioane de rezervări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
tanara,
nevoie,
online,
refuz,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.