Povestea omului care a creat prima companie românească care va atinge pragul de 1 miliard de euro. Şi-a majorat veniturile de 11 ori în zece ani - VIDEO

Postat la 01 noiembrie 2016 11017 afişări

În 2015 pentru prima dată cea mai mare companie antreprenorială din România - Dedeman Bacău – depăşeşte ca rulaj cea mai mare companie controlată de stat – Electrica furnizare. În clasamentul general, primele 16 poziţii sunt deţinute de multinaţionale, Dedeman vine abia pe locul al şaptesprezecelea. Anul trecut, compania a avut afaceri de 4,362 milioane de lei (980 mil. euro).

După valoarea businessului pe care îl controlează Dragoş Pavăl şi fratele său sunt cei mai puternici antreprenori locali. Pe poziţiile următoare se află Augustin Oancea (Tinmar Ind - energie) şi Zoltan Teszari (RCS-RDS - tele­comunicaţii).

Fraţii Pavăl au intrat în business la începutul anilor ‘90 şi treptat au pus bazele unui business care a ajuns în 2010 liderul pieţei de bricolaj, poziţie pe care şi-a păstrat-o până astăzi. Însă nu toţi au văzut cu ochi buni intrarea în afaceri a celor doi. După cum a mărturisit anul trecut la Gala CEO Awards Business Magazin, tatăl lui l-a întrebat  "contrariat, cum de ai putut să demisionezi de la un job atât de bun. Cu ce te ocupi tu acum?"

Dragoş Pavăl a explicat cum cumpără produse de la angrouri pe care apoi le vinde în propriile magazine. "Şi atunci tatăl meu m-a privit consternat şi îmi spune: «Am făcut un aşa efort ca tu să mergi la şcoală, să faci liceul şi facultatea şi acum ai ales să te faci un speculant?» Îi dedic acest premiu tatălui meu.", a spus Dragos Pavăl în cadrul galei CEO Awards Business Magazin

Expansiunea continuă a reţelei a dus afacerile Dedeman de la nici 400 mil. lei în 2006 la peste 4,3 mld. lei anul trecut. Mai mult, în criză, o perioadă critică pentru cele mai multe businessuri din bricolaj, afacerile Dedeman s-au majorat de peste patru ori. Pe piaţa de bricolaj, evaluată la circa 2 mld. euro, compania se luptă cu reţele internaţionale (Brico Depot sau Leroy Merlin), dar şi cu companii cu acţionariat local (Ambient - în insolvenţă sau Arabesque).

Puteţi citi povestea în întregime povestea lui Dragoş Pavăl aici

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.