Povestea miliardarului care vrea să îşi doneze averea

Autor: Ioana Matei Postat la 05 mai 2017 582 afişări

Povestea miliardarului care vrea să îşi doneze averea

Miliardarul norvegian Kjell Inge Rokke plănuieşte să facă donaţii semnificative din averea sa estimată la 2 miliarde de dolari. Va începe cu construirea şi administrarea unei nave pentru cercetarea condiţiilor oceanului şi curăţarea acestuia, a declarat el pentru cotidianul Aftenposten.

Vasul va fi administrat în parteneriat cu World Wide Fund (WWF), va avea o echipă dedicată de 30 de persoane şi va oferi spaţiu pentru până la 60 de membri de personal ştiinţific. El vrea astfel să dea mai departe societăţii ceva din ce a câştigat. Nu a dezvăluit costul vasului şi nici ce donaţii va face. Miliardarul este acţionarul majoritar al companiei cu activităţi în industria petrolului Aker ASA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.