Povestea dramatica a ultimei victime din incendiul de la Colectiv. Teodora Maftei, operată până acum de 7 ori, din care de 3 ori pe creier, a murit în Israel!

Postat la 09 noiembrie 2015 853 afişări

Povestea dramatica a ultimei victime din incendiul de la Colectiv. Teodora Maftei, operată până acum de 7 ori, din care de 3 ori pe creier, a murit în Israel!

Operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulări de lichid aflată pe creierul mic, jurnalista Pro TV Teodora Maftei (36 de ani) se afla şi ea în Clubul Colectiv în momentul producerii tragediei. Afectată grav de incendiu, tânăra a fost transferată ulterior în Israel pentru tratament.

Luni însă, Teo a pierdut lupta pentru viaţă şi a murit. Colegii ei din Pro TV au transmis un mesaj emoţionant luni, după aflarea veştii că Teodora Maftei a plecat la îngeri.

Care erau suferinţele Teodorei?

Teodora suferă de „chist arahnoidian de fosă posterioară”, respectiv o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană.

Diagnosticul i-a fost pus în 2005, după ce suferea de dureri de cap foarte puternice, insomnii, tulburări de memorie, ameţeli şi probleme cu echilibrul. „Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin cameră, strângând din dinţi şi vorbind singură”, povestea Teo.

Din cauza faptului că lichidul nu poate fi eliminat, a avut şi o tromboză venoasă, respectiv i s-au spart două vene pe creier, a făcut o criză de epilepsie şi a ajuns inconştientă în toiul nopţii la spital, potrivit Mediafax.

Până acum a fost operată de şapte ori, din care de trei ori intervenţii direct pe creier, trei intervenţii la chist pe la gât, când medicii i-au montat un „furtun” de la chist până în stomac, care drenează surplusul de lichid, respectiv o dată a fost operată prin burtă, pentru a monta o valvă.

După prima intervenţie, tânăra a crezut că a murit. „Uneori e nevoie să mori puţin ca să simţi cu adevărat că trăieşti”, spunea ea.

    “Când m-am trezit, primul lucru pe care l-am văzut a fost icoana cu Maica Domnului. Mi-am zis: La naiba, am murit! Am înţeles că, până să mă trezesc de-a binelea, dădusem un recital de înjurături în engleză”, îşi amintea Teo.

Din cauza problemelor medicale, Teodora nu avea voie să consume alcool, să fumeze, să bea cafea, să facă efort, să răcească, să stea la soare, să meargă în cluburi. „Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, ca între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi”, povestea tânăra.

La circa o lună de la prima operaţie, medicii au trebuit să o opereze din nou, deoarece chistul se refăcuse şi apăsa creierul.

    „Atunci am clacat. Am pierdut contactul cu orice Dumnezeu, nu am mai crezut în nimic şi în nimeni, nu am înţeles de ce mi se întâmplă mie toate astea, am fost revoltată, plină de ură”, povestea Teo.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-dramatica-a-ultimei-victime-din-incendiul-de-la-colectiv-teodora-maftei-operata-pana-acum-de-7-ori-din-care-de-3-ori-pe-creier-a-murit-in-israel-14879158
14879158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.