POVESTEA DE SUCCES a unui fermier care CULTIVĂ ALTFEL DE ROŞII

Postat la 15 august 2017 204 afişări

Florin Paraschiv, un cultivator de 38 de ani din comuna Berceni, judeţul Ilfov este modelul de fermier care a decis să facă din pasiune o afacere. Dragostea sa pentru roşii l-a determinat pe ilfovean să construiască în curtea casei două solarii în care a însămânţat nu mai puţin de 14 soiuri şi hibrizi rari de tomate, ceea ce s-a dovedit a fi o afacere de succes.

POVESTEA DE SUCCES a unui fermier care CULTIVĂ ALTFEL DE ROŞII

La nici 17 kilometri de Capitală, în comuna Berceni,  tânărul cultivator de roşii Florin Paraschiv a dezvoltat o afacere de suflet şi se poate mândri că este printre norocoşii care îmbină pasiunea cu profitul. „Tomatino”, aşa cum a fost poreclit, a fost atras de legumicultură încă din copilărie şi a continuat să îşi valorifice pasiunea de-a lungul anilor, atât în cele două solarii cu roşii din comuna Berceni, dar şi prin intermediul solariilor de la Vidra, unde cultivă o gamă largă de legume.

 

„De mic copil pot spune că mă ocup de legumicultură. Îmi place şi mă mândresc cu ceea ce sunt şi ce fac, deci nu îmi este ruşine. În afară de Florin Paraschiv, mi se spune şi Tomatino, mai nou, pentru că sunt cultivator de tomate. La ora actuală am 14 soiuri de roşii, printre care două pe care le testez ca să văd cum se aclimatizează. Am o suprafaţă de 1.300 mp aici, la Berceni, şi mai avem un solar la Vidra, unde avem 2.000 mp, dar acolo avem alte legume. Roşii avem doar aici, în Berceni”, a spus Florin Paraschiv pentru  www.agrointel.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rosii,
succes,
poveste,
afaceri,
ilfov,
berceni,
comuna,
pasiune,
refuz,
casa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.