Managerul care coordonează toate importurile MOL România

Autor: Ioana Matei Postat la 23 august 2017 261 afişări

Ana Neamţu a fost promovată în toamna anului 2016 în funcţia de logistics manager al MOL România, rol din care coordonează activitatea de import intra şi extracomunitar, precum şi activităţile de stocare şi distribuţie a carburanţilor comercializaţi de MOL România. Echipa pe care o coordonează este formată din 50 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în cele două depozite situate în Tileagd (judeţul Bihor) şi Giurgiu, precum şi în birouri ale MOL România din Cluj, Bucureşti şi Arad.

Managerul care coordonează toate importurile MOL România

Ana Neamţu este absolventă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. De asemenea, ea a absolvit un master în managementul şi ingineria calităţii în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Şi-a început cariera în companie din 2004, la acel moment ocupând funcţia de card assistant. Şi-a continuat cariera la MOL România concentrându-se mai ales pe zona importurilor şi stocării de produse petroliere în scopuri comerciale. De-a lungul anilor, a ocupat mai multe funcţii în companie precum responsabil fraude şi reclamaţii, lider al echipei de carduri, manager de importuri.

Ana Neamţu spune că îi place să se refere la situaţiile dificile din carieră ca la nişte provocări care îmbogăţesc experienţa profesională şi testează limitele. De o astfel de experienţă a avut parte în luna ianuarie a acestui an: „A fost decretat codul roşu de ninsoare şi viscol, mai multe drumuri au fost blocate şi trebuia să ne asigurăm că produsele petroliere ajung la clienţi”. Spune că munca în echipă se dovedeşte a fi întotdeauna soluţia corectă. În acest caz concret, au constituit o celulă de criză, au analizat situaţia din teren zilnic şi de alte departamente şi au elaborate pachete de soluţii viabile. Cele mai recente reuşite se leagă de operaţiunile de import în Constanţa şi autorizarea depozitului din Giurgiu ca antrepozit fiscal.

După un deceniu la MOL România, spune că planurile sale pe termen lung vizează dezvoltarea în aceeaşi companie. „Am sărbătorit deja de câţiva ani un deceniu în acestă companie şi îmi doresc să ajung şi la 20 de ani de carieră alături de aceeaşi echipă. Suntem o companie în dezvoltare, avem proiecte de implementat iar logistica joacă un rol esenţial în planurile companiei.”

37 DE ANI

LOGISTICS MANAGER, MOL ROMÂNIA

CIFRA DE AFACERI ÎN 2016: 4,7 MLD. LEI

PROFIT NET ÎN 2016: 153 MIL. LEI

NUMĂR DE ANGAJAŢI: 213

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.