O poveste incredibilă în America: O femeie inginer român a dezvăluit şi pus în discuţie calitatea automobilelor Tesla şi a fost dată afară imediat de celebrul Elon Musk

Postat la 16 august 2016 764 afişări

O poveste incredibilă în America: O femeie inginer român a dezvăluit şi pus în discuţie calitatea automobilelor Tesla şi a fost dată afară imediat de celebrul Elon Musk

Într-un articol publicat astăzi de Wall Street Journal legat de Tesla şi Elon Musk intervine şi numele Cristinei Bălan, un inginer proiectant de la uzina Tesla din California. Ea a dezvăluit faptul că problemele legate de calitate au crescut pe măsură ce producţia Tesla Model S a urcat. La începutul anului 2014 ea a văzut aliniate maşinile cu probleme la nivelul plafonului interior, unde au apărut rosturi tot mai mari, pe măsură ce producţia creştea. După ce Cristina Bălan a ridicat problema, a fost forţată să demisioneze, potrivit declaraţiilor sale consemnate de Wall Street Journal. După ce a părăsit Tesla i-a spus lui Elon Musk faptul că inginerii pun componente defecte în maşină, cu toate că ştiu despre probleme. Compania a refuzat orice comentariu pe această temă.

Articolul din WSJ aduce în discuţie faptul că Elon Musk, copilul-minune al industirei auto, anunţa de-a lungul anilor cifre spectaculoase pentru Tesla, dar când veneau rezultatele, acestea mereu ratau proiecţiile. WSJ aminteşte că dacă anunţi anumite ţinte pe care ştii nu le poţi îndeplini eşti pasibil de pedeapsă potrivit legilor din SUA. 

În ultimii cinci ani, Tesla nu a reuşit să îşi atingă mai mult de 20 dintre proiecţiile pe care le-a făcut şi a ratat toate cele 10 ţinte propuse cu diferenţe de aproape un an, potrivit Wall Street Journal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.