Populaţia planetei va ajunge la opt miliarde în 2023, dar în România va scădea. Pentru prima dată în istorie, numărul celor peste 60 de ani va ajunge la 1 miliard

Postat la 22 iunie 2017 244 afişări

Populaţia planetei va ajunge la opt miliarde de locuitori în 2023, dar în România va scădea cu aproximativ 15%, arată un raport anual prezentat de Organizaţia Naţiunilor Unite, informează The Guardian.

Populaţia planetei va ajunge la opt miliarde în 2023, dar în România va scădea. Pentru prima dată în istorie, numărul celor peste 60 de ani va ajunge la 1 miliard

Mai bine de jumătate din creşterea globală a populaţiei până în 2050 va proveni din Africa Subsahariană, unde ratele de fertilitate vor persista la niveluri mult mai mari decât în restul lumii, arată predicţiile ONU.

Jumătate din creşterea numărului de persoane va veni din doar nouă ţări: India, Nigeria, Republica Democratică Congo, Pakistan, Etiopia, Tanzania, SUA, Uganda şi Indonezia. Până în 2050, şapte dintre cele mai populate 20 de naţiuni ale lumii vor fi africane, potrivit raportului.

În schimb, toate ţările din Europa au rate de fertilitate sub nivelul de înlocuire, ceea ce înseamnă că populaţia va scădea în mod inexorabil, fără imigraţie la scară largă.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.