Ponta: Susţin includerea în Statut a răspunderii politice a membrilor PSD cercetaţi pentru corupţie

Autor: Liviu Dadacus Postat la 02 martie 2015 34 afişări

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că va propune Consiliului Naţional o modificare a Statutului formaţiunii care va avea în vedere răspunderea politică a membrilor partidului care se află în diverse faze ale unei cercetări penale legate de fapte de corupţie.

”Va exista o propunere pe care eu o voi susţine şi care se referă la răspunderea politică, anume ce funcţie trebuie să renunţ în Guvern, în Parlament, în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale”, a spus Ponta.

El a precizat că nu e vorba de sancţionarea membrilor de partid, ci de adoptarea unor măsuri statutare referitoare la orice membru de partid vizat de o cercetare legată de corupţie şi care nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii.

La Consiliul Naţional vin cu forma pe care o propun. Consiliul Naţional aprobă provizoriu, apoi va adopta Congresul”, a spus Ponta.

Potrivit unor surse din PSD, citate duminică de MEDIAFAX, organizaţiile au transmis deja o serie de propuneri de modificare a Statutului PSD.

Ponta a precizat, în repetate rânduri, că dacă propunerile sale de modificare a Statutului, referitoare la sancţiuni aplicate membrilor de partid care au probleme în Justiţie, nu vor fi agreate de colegi, se va retrage de la şefia formaţiunii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
STATUT,
PSD
/actualitate/ponta-sustin-includerea-in-statut-a-raspunderii-politice-a-membrilor-psd-cercetati-pentru-coruptie-13917661
13917661
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.