Ponta: România finalizează în acest an scutul antirachetă. În SUA, într-un serial TV, Rusia cere oprirea scutului

Autor: Departamentul Politic Postat la 10 martie 2015 54 afişări

România va finaliza în acest an, împreună cu partenerii americani, sistemul de apărare antirachetă, a declarat premierul Victor Ponta, relatând în acest context un episod din serialul american de televiziune "House of Cards", în care preşedintele Rusiei îi cere celui american să oprească acest scut.

"În anul 2015 vom finaliza, cu partenerii americani, sistemul de apărare antirachetă, care va arăta foarte clar determinarea României de a avea capabilităţi şi a duce la bun sfârşit proietce importante. Fac o scurtă paranteză: cel mai urmărit serial - sigur, ficţiune - de politică în acest moment în America, «House of Cards» are un moment în care preşedintele Statelor Unite îl primeşte pe preşedintele Rusiei la Casa Albă, şi preşedintele Rusiei spune «ne înţelegem pe Middle East (Orientul Mijlociu - n.r.) dacă eşti de acord să opreşti scutul antirachetă din Europa» şi mă gândeam dacă cineva din cei care au scris scenariul ştiau că România este cu adevărat, nu doar în ficţiune, un pion important, o ţară importantă într-o asemenea gândire globală care face interesul inclusiv al serialelor de televiziune", a spus Ponta, la bilanţul Ministerului Apărării.

"House of Cards" este un serial american de televiziune care prezintă intrigi din viaţa politică a SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
SCUT antiracheta,
/actualitate/ponta-romania-finalizeaza-in-acest-an-scutul-antiracheta-in-sua-intr-un-serial-tv-rusia-cere-oprirea-scutului-13960893
13960893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.