Ponta merge la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine poziţia privind judecătorul român la CEDO

Postat la 08 mai 2013 14 afişări

Premierul Victor Ponta va fi prezent, joi, la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine poziţia, în calitate de reprezentant al Guvernului, în ceea ce priveşte nominalizarea judecătorului din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Ponta merge la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine poziţia privind judecătorul român la CEDO

 La jumătatea lunii aprilie, premierul i-a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a clarifica cine anume are atribuţia numirii judecătorului României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, respectiv o comisie guvernamentală sau Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, de asemenea, Curtea Constituţională pentru soluţionarea unui conflict de natură constituţională între autoritatea judecătoarească şi Guvern privind modificarea procedurii de numire a judecătorului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Opinia premierului în această problemă este că majoritatea ţărilor europene propun un judecător la CEDO printr-o procedură guvernamentală, deoarece în acest caz nu există un "monopol" sau obligaţia ca persoana în cauză să fie de profesie judecător.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-merge-la-curtea-constitutionala-pentru-a-si-sustine-pozitia-privind-judecatorul-roman-la-cedo-10861777
10861777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.