Ponta: Alegerile din Republica Moldova sunt "mai importante decât cele din România"

Autor: Alina Novaceanu Postat la 25 noiembrie 2014 63 afişări

Alegerile din Republica Moldova sunt "mai importante decât cele din România", pentru că vor arăta dacă această ţară va alege "păstrarea drumului pro-european sau întoarcerea spre Est", a declarat, maţi, premierul Victor Ponta, la o dezbatere în Parlament asupra votului în diaspora.

"Domnul deputat Eugen Tomac vorbea despre votul din Moldova şi vreau să mă alătur domniei sale în a spune că într-adevăr duminică în Republica Moldova sunt alegeri chiar mai importante decât cele din România, pentru că în România ţară membră a UE, NATO, cu Klaus Iohannis, cu Victor Ponta, ţara este într-o direcţie, însă Republica Moldova, duminică, va alege păstrarea drumului pro-european sau întoarcerea spre Est şi cred că este un lucru pe care toţi oamenii politici din România trebuie să-l susţină",a spus Ponta.

În contex, premierul a arătat că în 2009 în Republica Moldova au votat 12 000 de oameni la alegrile prezidenţiale din România, iar acest an 37 850 de cetăţeni români.

"Apropos de împiedicarea votului, în 2009 în toată Republica Moldova când domnul preşedinte Băsescu era foarte popular în Moldova au votat 12 000 de oameni, acum au votat 37 850", a adăugat Ponta.

El a mai spus că la Paris au votat 3 700 de oameni în 2009, iar acum au votat 7 600 de oameni, cetăţeni români.

"Deci, e foarte clar, s-a pus problema inadecvării mijloacelor logistice pentru ceea ce înseamnă o evoluţie demografică şi o mişcare a cetăţenilor români în special în UE", a adăugat Ponta.

El a mai spus că că este o soluţie foarte bună cea susţinută de deputatul UDMR Marton Arpad de a fi finanţată şi asigurate toate pârghiile legale pentru o autoritate neguvernamenatală, Autoritatea Electorală Permanentă, care ar scoate Ministerul de Extrene dintr-o "bătălie poltică".

Victor Ponta a spus că deciziile pe acestă temă trebuie luate raţional "nu cu bufonerii".

Deputatul PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, în plenul Camerei, că duminică vor avea loc alegeri în Republica Moldova, susţinând că acest vot este "decisiv" pentru această ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREMIER,
R.MOLDOVA,
/actualitate/ponta-alegerile-din-republica-moldova-sunt-mai-importante-decat-cele-din-romania-13638643
13638643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.