Vine posta - in 2014

Postat la 21 iunie 2010 15 afişări

Ministrul comunicatiilor, Gabriel Sandu, a promis ca in timpul mandatului lui, Posta Romana nu va fi vanduta, contracarand astfel firestile speculatii ocazionate de planul de rentabilizare a Postei, unul dintre cele mai grandioase anuntate in ultimii ani pentru o companie de stat.

Restructurarea, care ar urma sa faca din invechita institutie o afacere moderna, va incepe cu reducerea personalului, reorganizarea transportului, informatizarea sistemului si reprofilarea factorilor postali ca agenti de vanzari directe si va continua cu cresterea la cel putin 35% a veniturilor din servicii financiare, curierat si mesagerie pana in 2014. La capatul programului, compania ar urma sa ajunga de la pierderi de 43 mil. euro in 2009 la un profit brut de 12 mil. euro.

Situatia Postei a fost pusa in legatura cu managementul fraudulos al fostului director Dan Mihai Toader, dar si al succesorului sau Tudor Bohalteanu, despre care presa a scris ca e un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu, cel acuzat de presedintele Basescu ca din 2006 incoace incearca sa capete controlul Postei.

Va fi interesant ce va insemna pentru consumatori restructurarea, mai ales ca ea are in conditii de concurenta: TCE Post, parte a grupului de curierat si logistica TCE Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, tocmai a anuntat ca lanseaza un serviciu de posta privata, intrand pe piata serviciilor pentru persoane fizice, cu 200 de oficii postale planificate sa fie deschise in 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
posta romana,
Gabriel Sandu,
privatizare,
/actualitate/politic/vine-posta-in-2014-6430668
6430668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.