Traian Basescu: "Cei cu bani au ajuns cu tupeul dincolo de limite care pot fi acceptate"

Postat la 04 august 2010 14 afişări

Presedintele Traian Basescu a lansat miercuri seara, la TVR, un atac dur contra "magnatilor" care dau lectii statului, ameninta cu transferarea afacerilor in strainatate sau indeamna la ruperea relatiei cu FMI, desi ei au pagubit statul si au beneficiat de facilitati din partea autoritatilor.

"Exista o persoana fata de care am un resentiment puternic, desi un presedinte n-are voie sa aiba resentimente", a declarat Basescu, referindu-se la exemplu negativ dat comunitatii de afaceri de catre Ioan Niculae, patronul Interagro, care a amenintat recent ca, din cauza incompetentei Guvernului si a faptului ca serviciile secrete hartuiesc oamenii de afaceri, isi va transfera businessul in Bulgaria, unde va avea de-a face cu o cota unica de 10%.

"Trebuie sa ai un tupeu extraordinar sa pleci in Bulgaria, dupa ce ani de zile primesti gaze mai ieftin decat toata populatia. Nu ti-e rusine, sustii ca acolo o sa ai cota unica de 10%, dar o sa platesti 380 de dolari pe mia de metri cubi de gaz?", i s-a adresat presedintele direct patronului Interagro.

Aceleasi critici l-au vizat si pe Dinu Patriciu, care a recomandat zilele trecute, din nou, renuntarea la acordul cu FMI, pe motiv ca economistii Fondului nu inteleg economia Romaniei. "Cand a vandut Petromidia kazahilor cu tot cu datorii, n-a intrebat pe nimeni, nici macar pe prietenul lui Tariceanu, iar acum ne da lectii tot timpul", a spus presedintele Basescu.

El a precizat ca datoria restanta a Petromidia catre statul roman, de aproape 600 de milioane de euro, transferata KazMunaiGaz cand acestia au preluat compania si din care kazahii vor sa plateasca acum doar 100 de milioane, va fi recuperata acum prin executarea silita a KazMunaiGaz.

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat si pe Sorin Ovidiu Vantu, la care s-a referit cu apelativul "Nus", vehiculat de presa ca fiind numele acestuia de informator al Securitatii. "Pentru asta (Vantu, n.red.) plateste FPS 100 de milioane de euro si CEC 300 de milioane de euro, iar el vine si da lectii". Sloganurile populiste, contra Guvernului, ale televiziunilor lui Nus si Felix (Dan Voiculescu) au fost insusite si de omul obisnuit, "nu-ti vine sa crezi cand le auzi", a comentat Basescu.

"S-a depasit masura in tara asta din partea celor cu bani. Toti acesti magnati au ajuns cu tupeul dincolo de limitele care pot fi acceptate. Ei au stimulat mereu dezbinarea, neincrederea, au acuzat guvernul ca fura, presedintele ca fura, vor sa schimbe presedintele, au nevoie de o debandada ca la inceputul anilor '90", a mai declarat seful statului, in cadrul unei emisiuni la televiziunea publica.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/traian-basescu-cei-cu-bani-au-ajuns-cu-tupeul-dincolo-de-limite-care-pot-fi-acceptate-6775174
6775174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.