Scandalul vamilor: ce vrea sa spuna cimilitura prezidentiala cu "Regina"

Autor: Mihai Mitrica Postat la 12 februarie 2011 31 afişări

Descinderile in masa ale procurorilor la punctele de trecere a frontierei din nord si sud-vest nu au legatura nici cu dosarul Schengen si nici cu lupta interna din PDL pentru suprematie; aceasta este teza pe care a incercat presedintele Traian Basescu sa o acrediteze, intr-o noua saptamana de interviuri oferite institutiilor platite din bani publici, TVR si SRR.

Dar in dezlegarea unei anume cimilituri prezidentiale, cea referitoare la "regina" la care ar fi ajuns banii colectati de vamesi, s-ar putea sa se afle si explicatia pentru momentul ales ca sa fie declansata campania de arestari de vamesi si politisti de frontiera. Ca exista conexiuni politice in cel putin unul dintre cazuri o spun si procurorii anticoruptie, care intr-un referat cu propunere de arestare au scris ambiguu ca o parte din mita ajungea "la un partid politic", sintagma rapid speculata de opozitie si de mai multi analisti ca facand referire la partidul de guvernamant.

O alta coincidenta e si pomenirea tot mai frecventa - mai ales dupa schimbul taios de replici prin ziare cu presedintele Basescu - a numelui lui Vasile Blaga, fost ministru al Administratiei si al Internelor, dar promovat in politica din sistemul vamal. Iar dupa ce seful Vamilor - numit de Blaga pe cand era ministru - a fost demis si pus sub acuzare de DNA pentru fapte de coruptie, iar numele sefului ANAF, Sorin Blejnar, a fost si el evocat in aceleasi dosare, nu au fost multi care sa considere ca ancheta a ajuns chiar pana la varful piramidei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
vama,
DNA,
politisti,
vamesi,
fisc,
ANAF,
Blaga,
interne,
Basescu,
interviu
/actualitate/politic/scandalul-vamilor-ce-vrea-sa-spuna-cimilitura-prezidentiala-cu-regina-7978674
7978674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.