Momentul adevarului

Postat la 07 iunie 2010 11 afişări

Dupa cum era de asteptat, PDL a avut o misiune aproape imposibila in a-si impune la Camera Deputatilor nominalizarea unui judecator pentru Curtea Constitutionala si a reusit in extremis sa evite o situatie similara la Senat.

Nominalizarea PSD pentru Curte a intrunit votul majoritatii deputatilor prezenti, insa presedinta Camerei a refuzat sa o gireze, invocand o prevedere din legea Curtii Constitutionale care impune pentru acest caz o majoritate absoluta.

Gestul i-a iritat pe social-democrati, care invoca si ei doua decizii ale CC potrivit carora Parlamentul decide cu votul majoritatii celor prezenti, ceea ce inseamna ca Valer Dorneanu ar trebui instalat saptamana aceasta, cand expira mandatele celor doi judecatori ce urmeaza a fi inlocuiti. Un impas similar s-a produs la Senat, unde PDL a reusit sa amane tot pentru inceputul saptamanii un vot care avea toate sansele sa-i fie nefavorabil

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/momentul-adevarului-6277851
6277851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.