Guvernul schimba legea ca sa impuna in judete proiectele Ministerului Dezvoltarii

Autor: Mihai Mitrica Postat la 10 aprilie 2011 10 afişări

Guvernul a decis sa modifice Legea administratiei publice, prin simplificarea modului in care pot fi adoptate hotarari de consiliu local. Acestea vor putea fi adoptate cu jumatate plus unu din consilierii locali sau judeteni prezenti la sedinta si nu cu doua treimi din voturi, ca pana in prezent.

Modificarea a fost decisa printr-un proiect de lege adoptat in sedinta de joi a Guvernului, care modifica Legea administratiei publice locale si care a fost transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta.

Decizia Guvernului a venit dupa ce votul din sedinta CJ Suceava - condus de vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur - pentru aprobarea modernizarii unor drumuri a fost blocat din cauza absentei consilierilor opozitiei, care au invalidat astfel cvorumul de sedinta.

Proiectul prevedea transferul a sapte drumuri judetene din administrarea CJ Suceava in cea a MDRT, pe perioada modernizarii acestora prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, suma totala prevazuta pentru lucrari fiind de aproximativ 247 milioane de lei. PSD si PNL Suceava au boicotat votul lipsind de la sedinta CJ, cu argumentul ca nu vor sa dea girul unei posibile inginerii financiare a PDL si a Elenei Udrea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/guvernul-schimba-legea-ca-sa-impuna-in-judete-proiectele-ministerului-dezvoltarii-8143943
8143943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.