Fara sa vrea, PD-L a contribuit, in Senat, la cresterea punctului de pensie

Postat la 16 aprilie 2010 8 afişări

Opozitia a reusit, ieri, sa treaca de Comisia de munca a Senatului un amendament prin care punctul de pensie creste la 45% de la 39,9%. Prevederea a fost semnata si de un parlamentar PD-L. Victoria lor nu este definitiva: prevederea trebuie sa primeasca si votul plenului.

Comisia de munca din Senat a dat, ieri, raport de admitere proiectului Legii unitare a pensiilor si a introdus un amendament care stipuleaza ca valoarea punctului de pensie nu poate reprezenta mai putin de 45% din salariul mediu brut. Prevederea ii are ca autori pe doi reprezentanti ai opozitiei, Minerva Boitan (PNL) si Alexandru Cordos (PSD), dar si unul al puterii - senatorul PD-L, Ion Ruset. Daca acesta din urma nu vota favorabil amendamentul, la fel cum au facut-o, de altfel, colegii sai de partid, sustinuti de UDMR, discutia in plen asupra cresterii punctului de pensie nu s-ar mai purta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Senat,
PDL,
pensii,
opozitie,
comisii,
plen,
amendament
/actualitate/politic/fara-sa-vrea-pd-l-a-contribuit-in-senat-la-cresterea-punctului-de-pensie-5909991
5909991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.