Chiuariu versus Reuters

Postat la 27 noiembrie 2007 1 afişăre

Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a criticat saptamana trecuta destul de dur sistemul judiciar din Romania, afirmand ca acesta sufera de „o stare generala de impunitate“ a magistratilor, care „obstructioneaza“ reformele si lupta impotriva coruptiei.

Declaratiile sale, care au reluat acuzatii asemanatoare ale fostului ministru Monica Macovei, au fost criticate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a apreciat ca sunt exagerate si dovedesc necunoasterea principiilor de functionare a justitiei europene.

Chiuariu a facut aceste aprecieri la o intalnire cu jurnalistii straini acreditati la Bucuresti, intalnire in urma careia agentia Reuters a relatat ca actualul ministru a acuzat Comisia Europeana ca incetineste reforma justitiei, intrucat nu este de acord cu comasarea DNA, a Parchetului General si a Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor intr-o singura structura. Chiuariu a negat relatarile agentiei si a acuzat-o de amatorism pe sefa biroului Reuters de la Bucuresti; niciunul dintre ceilalti jurnalisti straini prezenti la intrunire nu a reluat relatarile Reuters  cu privire la declaratiile ministrului Justitiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Chiuariu,
Justitie,
CSM,
Reuters
/actualitate/politic/chiuariu-versus-reuters-1064330
1064330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.