Boc vrea sa interzica rapid consumul de plante halucinogene

Postat la 05 februarie 2010 74 afişări

Premierul Emil Boc a cerut ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta un act normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen, indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, aratand ca distribuirea acestor substante provoaca numeroase decese printre tineri.

Solicitarea a fost adresata in sedinta de vineri a Guvernului, premierul cerand ministrului Sanatatii sa prezinte Cabinetului un astfel de act normativ in sedinta de saptamana viitoare.

"As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri si chiar s-au soldat cu pierderi de vieti in randul adolescentilor. Cred ca trebuie sa punem piciorul in prag cat mai repede. De aceea, pe miercuri, daca se poate, domnule ministru, stiu ca lucrati de ceva timp la actul normativ, nu mai asteptati niciun alt aviz, haideti sa-l adoptam, pentru ca o viata este mai importanta decat orice aviz", i-a spus premierul ministrului Sanatatii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/boc-vrea-sa-interzica-rapid-consumul-de-plante-halucinogene-5478291
5478291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.