Boc: Nivelul de trai creste doar daca economia avanseaza. Pierderea salariala recuperata total in 2012

Postat la 05 aprilie 2011 5 afişări

Romanii ar putea simti o crestere a nivelului de trai din partea a doua a acestui an, la sfarsitul anului sau inceputul anului viitor daca va exista cresterea economica, intentia Guvernului fiind ca pierderea salariala in sectorul bugetar sa fie recuperata integral in 2012, a afirmat premierul Boc.

"Vreau sa o spunem iarasi direct si verde in fata: va mai trece un interval de timp de la iesirea din recesiune pana cand romanii vor resimti cu adevarat si in buzunare lucrurile pozitive din economie. Daca scenariile pe care FMI si CE le au impreuna cu specialistii nostri, si anume ca Romania va avea o crestere intre 1,5 si 2%, in 2011, si 4-4,5% in 2012, incepand cu partea a doua a acestui an, cu sfarsitul anului si mai ales cu anul viitor romanii vor resimti si in nivelul de trai lucruri mai bune, in raport cu evolutia economiei", a spus Boc luni seara la TVR. Potrivit scenariului de baza al FMI, economia Romaniei va creste cu 1,5% in acest an si cu 4,4% in 2012, iar deficitul de cont curent se va situa la 5% din PIB si, respectiv, 5,1% din PIB.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boc,
iesire,
recesiune,
pierdere,
salarii
/actualitate/politic/boc-nivelul-de-trai-creste-doar-daca-economia-avanseaza-pierderea-salariala-recuperata-total-in-2012-8130607
8130607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.