Poliţia turcă a reţinut 31 de persoane suspectate de legături cu organizaţia Stat Islamic

Autor: Andrei Ionascu Postat la 10 februarie 2018 32 afişări

Poliţia din oraşul turc Istanbul a reţinut, sâmbătă, 31 de persoane suspectate de legături cu organizaţia Stat Islamic şi care ar fi pregătit un atac terorist, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Au fost efectuate percheziţii la şase adrese din trei cartiere ale oraşului Istanbul. Toţi cei reţinuţi sunt cetăţeni străini.

În cadrul operaţiunii antiteroriste, poliţiştii au confiscat materiale digitale şi documente.

Turcia face parte din coaliţia internaţională condusă de SUA care desfăşoară operaţiuni aeriene şi terestre în Siria împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, încă din 2014. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv Stat Islamic.

La sfârşitul anului 2017, poliţia turcă a intensificat operaţiunile împotriva suspecţilor Stat Islamic, înainte de comemorarea unui an de la atacul terorist comis într-un club de noapte din Istanbul, în urmă căruia 39 de persoane au fost ucise. Stat Islamic a revendicat acel atac armat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
STAT ISLAMIC,
TERORISM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.