Poliţia din Hong Kong a demontat o tabără a manifestanţilor prodemocraţie

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 octombrie 2014 27 afişări

Poliţia din Hong Kong a demontat o tabără a manifestanţilor prodemocraţie instalată în cartierul dens populat Mongkok, situat pe partea continentală a oraşului, de unde a îndepărtat baricade şi corturi fără să întâmpine rezistenţă.

Acest loc din Mongkok a fost teatrul unor ciocniri violente între protestatari, ale căror reuniuni perturbă de aproape trei săptămâni activitatea teritoriului semiautonom, şi opozanţii lor.

Poliţia a avertizat că acest loc era următorul pe listă, după ce a demontat baricade instalate pe insula principală, la Admiralty, în apropiere de sediul puterii, şi în cartierul Causeway Bay.

Funcţionarea Hong Kong-ului, unul dintre centrele capitalismului financiar internaţional considerat ca fiind un refugiu de stabilitate, este grav perturbată, spre nemulţumirea celor şapte milioane de locuitori.

La începutul manifestaţiilor, protestatarii au avut parte de simpatia publicului, dar ambuteiajele, congestionarea transportului în comun, închiderea unor şcoli şi unităţi comerciale i-au nemulţumit tot mai mult.

Înfruntând tutela chineză, manifestanţii cer demisia şefului Executivului local, Leung Cheun-ying, şi dreptul de a-l alege în mod liber în 2017 pe succesorul acestuia, în timp ce Partidul Comunist Chinez (PCC), temându-se de alte revendicări pe teritoriul chinez, intenţionează să controleze procesul electoral.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
MANIFESTAŢII,
DEMOCRAŢIE
/actualitate/politia-din-hong-kong-a-demontat-o-tabara-a-manifestantilor-prodemocratie-13404532
13404532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.