Podul Calafat-Vidin, inaugurat în 14 iunie. Care va fi TAXA de tranzitare

Postat la 28 mai 2013 52 afişări

Noul pod rutier şi feroviar Calafat-Vidin va fi inaugurat în 14 iunie şi va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anunţat, marţi, la Calafat, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Podul Calafat-Vidin, inaugurat în 14 iunie. Care va fi TAXA de tranzitare

 Relu Fenechiu, care a mers, marţi, la Calafat pentru a verifica stadiul lucrărilor la Podul rutier-feroviar Calafat-Vidin, a anunţat că acesta va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară, care va fi înfiinţată până în 14 iunie, când va avea loc inaugurarea acestui obiectiv.

Potrivit ministrului, lucrările sunt aproape finalizate.

"Mai există câteva detalii tehnice care vor fi gata în perioada imediat următoare, şi aici mă refer la lucrările care se execută la catenară (firul de alimentare cu energie electrică pentru circulaţia feroviară), fiind o diferenţa de nivel de doar 10 centimetri între catenara dintre România şi Bulgaria, pe care o vom pierde pe o distanţă de o sută de metri", a precizat Fenechiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/podul-calafat-vidin-inaugurat-in-14-iunie-care-va-fi-taxa-de-tranzitare-10906584
10906584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.