PNL va sesiza Comisia juridică privind reluarea procedurilor de alegere a conducerii ASF

Postat la 29 octombrie 2018 44 afişări

Partidul Naţional Liberal va sesiza Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, privind reluarea procedurii pentru alegerea conducerii ASF şi numirea membrilor din cadrul CNA, susţinând că a fost încălcat regulamentul Parlamentului, a anunţat luni prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

PNL va sesiza Comisia juridică privind reluarea procedurilor de alegere a conducerii ASF

„Astăzi, în BPR s-a mai întâmplat un lucru. Majoritatea PSD-ALDE consfinţeşte o nouă regulă parlamentară: votez de câte ori este nevoie până cânt toate instituţiile cad una câte una ân mâinile majorităţii parlamentare. Astăzi a fost cazul ASF, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Consiliului Naţional penttru studierea arhivelor securităţii şi Consiliului Naţional pentru combaterea discriminării. Pentru că cei din PSD-ALDE nu s-au înţeles în privinţa persoanelor pe care doresc să le trimită în aceste instituţii pentru a respecta ordinele politice de la partid, au ignorat voturi date în acelaşi for instituţional, în Biroul Permanent Reunit, cu privire la procedurile pe care trebuie să le urmeze persoanele care intră în acest proces de selecţie pentru a reprezenta Parlamentul României în instituţiile aflate sub control parlamentar. Această regulă nu poate să meargă la nesfârşit, prin invenţia pe care au adus-o cei din PSD-ALDE, şi anume să votăm de câte ori iese cine trebuie şi până când punem mâna pe instituţiile statului. PNL va sesiza Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi cu privire la încălcarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Parlamentului României privind procedurile de vot pe care cei din majoritatea parlamentară le urmează una după una sfidânt practic legea de funcţionare a Parlamentului şi în acelaşi timp Constituţia României”, a declarat Raluca Turcan, după şedinţa Biroului Permanent Reunit al Parlamentului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
comisia juridica,
sesizare,
alegere,
conducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.