PMP precizează că va vota împotriva numirii lui Hellvig la şefia SRI

Autor: Departamentul Politic Postat la 23 februarie 2015 51 afişări

PMP precizează că va vota împotriva numirii lui Eduard Hellvig la şefia SRI, opinând că în contextul actual "la conducerea SRI ar fi fost mai potrivită o persoană apolitică" şi că "prin acordarea acestei funcţii unui apropiat" Klaus Iohannis generează o vulnerabilitate la nivelul credibilităţii SRI.

"Partidul Mişcarea Populară va vota împotriva propunerii înaintate de către Preşedintele Klaus Iohannis pentru şefia SRI. În contextul actual, la conducerea SRI ar fi fost mai potrivită o persoană apolitică. Prin acordarea acestei funcţii unui apropiat, domnul Klaus Iohannis generează o vulnerabilitate la nivelul credibilităţii SRI", se arată într-un comunicat transmis luni de PMP.

Conform reprezentanţilor PMP, modelul promovat de către fostul preşedinte Traian Băsescu, prin numirea unui reprezentant din altă tabără politică decât cea proprie, a reprezentat "un prim pas înainte".

"Decizia domnului Klaus Iohannis va anula progresele de până acum şi va crea premisele reîntoarcerii la epoca Iliescu - FSN", mai susţine PMP.

Europarlamentarul Eduard Hellvig, nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al SRI, va fi audiat marţi în comisiile parlamentare de specialitate, urmând ca Birourile Permanente Reunite să decidă miercuri ziua în care se va da votul pentru acesta în Parlament.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PMP,
HELLVIG,
SRI
/actualitate/pmp-precizeaza-ca-va-vota-impotriva-numirii-lui-hellvig-la-sefia-sri-13878625
13878625
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.