Plumb: România, în infringement din cauza emisiilor de dioxid de sulf de la Romag Termo

Postat la 22 august 2013 35 afişări

România a intrat în procedura de infringement, fiind monitorizată de Comisia Europeană, urmare a problemelor de mediu nerezolvate, din cauza nerespectării directivei de mediu de către sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin, spune ministrul Mediului.

Plumb: România, în infringement din cauza emisiilor de dioxid de sulf de la Romag Termo

 "România este în procedură de infringement în ceea ce priveşte nerespectarea directivei la Romag Termo a limitelor de dioxid de sulf. Suntem în monitorizare şi încercăm cu Agenţia de Mediu, cu Garda de Mediu şi conducerea RAAN să găsim o soluţie astfel încât să răspundem la data de 30 septembrie Comisiei de măsurile pe care le luăm. Este necesar să se facă anumite investiţii", a declarat, joi, la Drobeta Turnu Severin, ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Procedura de infringement presupune un avertisment al Comisiei Europene privind rezolvarea problemelor de mediu, în caz contrar organismul urmând să sesizeze Curtea Europeană de Justiţie, care este competentă cu stabilirea sancţiunilor pecuniare pentru nerespectarea directivelor asumate în tratatul de aderare la Uniunea Europeană.

La Drobeta Turnu Severin, ministrul Rovana Plumb a mai spus că, în afara procedurii de infringement declanşată în cazul României de către Comisia Europeană, cea mai gravă problemă este sănătatea oamenilor, dioxidul de sulf emanat în cantităţi mari afectând organismul uman.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/plumb-romania-in-infringement-din-cauza-emisiilor-de-dioxid-de-sulf-de-la-romag-termo-11266835
11266835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.