Pliante ANTI-VACCINARE cu informaţii false, distribuite în cutiile poştale: Vaccinul ROR conţine celule de FETUŞI AVORTAŢI. Reacţia ministrului Sănătăţii

Postat la 05 septembrie 2018 148 afişări

Ministerul Sănătăţii se delimitează de campania anti-vaccinuri promovată pe Facebook şi în cutiile poştale, precizând că reponsabilii redau informaţii false ce pot pune în pericol sănătatea populaţiei. Ministrul Sorina Pintea vrea ca autorii să răspundă pentru faptele lor.

Pliante ANTI-VACCINARE cu informaţii false, distribuite în cutiile poştale: Vaccinul ROR conţine celule de FETUŞI AVORTAŢI. Reacţia ministrului Sănătăţii

”Vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume. Ministerul Sănătăţii se delimitează ferm de campania de dezinformare şi manipulare referitoare la ineficienţa şi riscurile vaccinării, apărută în spaţiul public, pe reţelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poştale”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că autorii campaniei iniţiate împotriva vaccinării utilizează - fără aprobarea Ministerului Sănătăţii sau a partenerilor săi - identitatea vizuală a campaniei, precum însemnele oficiale ale instituţiilor partenere, iar ”materialele conţin informaţii false care pot induce în eroare părinţii şi pot pune în pericol sănătatea populaţiei”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va face demersurile legale astfel încât responsabilii campaniei anti-vaccinare să răspundă pentru faptele lor.

“Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalităţi iresponsabile de dezinformare, cu consecinţe grave pentru sănătatea populaţiei. Am însă, convingerea că populaţia nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri şi voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca părinţii să fie informaţi corect, astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-şi vaccina copiii şi de a le asigura astfel o viaţă sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”, a declarat Sorina Pintea.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.