Plenul reunit pentru validarea lui Hellvig la şefia SRI, convocat cel mai probabil lunea viitoare

Autor: Liviu Dadacus Postat la 25 februarie 2015 34 afişări

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului în care să se supună votului propunerea preşedintelui Klaus Iohannis privind preluarea şefiei SRI de către Eduard Hellvig ar putea fi convocat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, luni, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Sursele citate au arătat că plenul renunit al Parlamentului nu va fi convocat în cursul zilei de miercuri, deşi procedurile formale au fost îndeplinite, întrucât nu s-a ajuns la un acord între PSD şi PNL asupra mai multor teme care ar putea face obiectul unui astfel de plen comun.

Astfel, PSD şi PNL negociază încă în privinţa Comisiilor comune de Cod electoral şi pentru revizuirea Constituţiei, a căror şefia fost dată la schimb, au precizat sursele citate.

În această situaţie, preşedintele Comisiei de Cod, Valeriu Zgonea (PSD), a anunţat deja că se va retrage din această funcţie, care va reveni PNL, respectiv actualului vicepreşedinte, Mihai Voicu.

În schimb, au menţionat sursele citate, PSD va prelua şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat în mod expres, luni, după BPN al PSD, ca PNL să-şi nominalizeze cei cinci membri în Comisia de revizuire a Constituţiei.

Astfel, sursele citate au arătat că şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei ar putea reveni fie lui Valeriu Zgonea (PSD), fie lui Călin Popescu Tăriceanu (PLR), fie lui Ioan Chelaru (PLR).

Odată ce PSD şi PNL vor ajunge la un acord în urma negocierilor, plenul reunit va fi convocat şi se va pronunţa atât asupra şefului SRI, cât şi a noilor componenţe ale Comisiilor de Cod Electoral şi de revizuire a Constituţiei.

Comisia privind exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat, marţi, aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HELLVIG,
PLEN,
VALIDARE
/actualitate/plenul-reunit-pentru-validarea-lui-hellvig-la-sefia-sri-convocat-cel-mai-probabil-lunea-viitoare-13889464
13889464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.